JASON

JASON

maandag 7 februari 2011

BOUSSOUFA



Mbark Boussoufa mag een tweede Gouden Schoen op zijn schoorsteenmantel zetten. Hij haalde het in deze jaarlijkse verkiezing voor zijn ploegmaat Romelu Lukaku. Jelle Vossen, de topschutter in onze competitie, eindigde op de derde plaats.

Mbark Boussoufa dankt zijn uitverkiezing vooral aan zijn sterke prestaties in de terugronde en de play-offs van vorig seizoen. Met zijn doelpunten hielp hij Anderlecht zo aan een 30e landstitel.

Na de eerste stemronde was de voorsprong van Boussoufa op zijn ploegmaat Romelu Lukaku al nagenoeg onoverbrugbaar. De jonge spits maakte in de tweede ronde nog wel wat terrein goed, maar uiteindelijk wint Boussoufa toch met bijna 100 punten voorsprong.

De tweede stemronde werd gewonnen door Jelle Vossen, die dankzij zijn vele goals in de huidige competitie toch nog de top drie binnenkwam.

Maar de meeste aandacht ging uiteraard naar Boussoufa, die de trofee uit handen kreeg van zijn bondscoach Eric Gerets. Boussoufa mocht in 2006 ook al met de Gouden Schoen pronken in het Casino van Oostende. De Marokkaan is bovendien de zevende speler die de trofee meer dan een keer weet te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten